Barion Pixel

Nagy Olivér

Ezt olvasd el ha blog írásra adod a fejed

Ezt olvasd el ha blog írásra adod a fejed

Miért érdemes elkezdeni a blog írást?

Mind ismerjük a direkt megkereséseket, hideg hívásokat. Ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módja az ügyfélszerzésnek. Fontos azonban, hogy egy idő után ezek mellett (és nem ezek helyett) elindíts automata folyamatokat. Egyik ilyen félautomata folyamat lehet a blog írás.

Az alap koncepció az, hogy egy blog cikkben átadsz egy olyan tudást / infógyűjteményt, ami értékkel bír az emberek számára. Ez lehet a célközönséged égető problémája vagy vágya. A cikk végén (de akár közben is) felhívod a figyelmet, hogy ha érdekli a dolog akkor keressen fel emailben vagy telefonon. A lényeg, hogy nagyon max 2-3 módon vagy 2-3 lépésben kapcsolatba tudjon veled lépni.

Végezetül pedig erre az cikkre forgalmat terelünk facebook, google vagy egyéb hirdetésekkel.

Szükséged van segítségre a blogod elindításában? Kérj segítséget itt!

 

Miről és kinek írjak?

A legjobb ha a korábbi ügyfeles tapasztalatokból, ügyfélmegkeresésekből és konzultációkból összeszeded az ismétlődő kérdések, a leggyakrabban felmerülő témákat és ezeket leírod egy blog cikkben. Ezáltal neked sem kell századjára elmondanod ugyanazt a dolgot, és az érdeklődőt is előmelegíted, hiszen egy ingyenes blog cikkel bizalmat és szakértői státuszt is építesz.

Ezzel a személyes értékesítésnek előkészíted a terepet, így félautomata módon érkeznek hozzád az érdeklődők. Miért félautomata? Amit egyszer megírsz, azt már csak meg kell hirdetni, viszont érdemes rendszeresen új cikkeket írni, amivel pedig foglalkozni kell.

A blog cikkekkel azok irányába megyünk, akik rendelkeznek problématudattal vagy vággyal és keresik rá a megoldást.

 

Fontos gondolatok a blog íráshoz

Maga a blog cikk legyen MVP (Minimum Viable Product) jellegű, azaz első nekifutásra ne csúcs weboldalt akarj összerakni, hanem egy alap, jó minőségű weboldalra írj egy cikket, ami tömören átadja a lényeget úgy, hogy azt könnyen megértsék az emberek.

Figyelj arra, hogy organikusan el tudj érni embereket, azaz a google keresőben megjelenj (SEO). Kezdetben elég a kulcsszavakra odafigyelni. Emelett futass rá hirdetéseket (Google Ads, Facebook). Kevés pénzért hirdess az első hónapokban, nézd meg, hogy mit hoz először.

Eleinte ne az legyen a fókusz, hogy email listát építs. Az lehet egyfajta melléktermék, hogy szépen lassan organikusan nő, kialakul egy jó minőségű email lista, de magának a cikknek a célja az egy első konzultációs beszélgetés legyen. Az email lista építésről bővebben egy másik blog cikkben írok még.

Ha valaki feliratkozik, akkor neki elküldheted ha írsz egy új blog cikket vagy írhatsz egy velős tartalmat, egy összesítőt a social media posztjaidból, de ne ez legyen az elsődleges célod.

+1 fontos gondolat:

Egy blog cikk lehet bármilyen jól megírva, lehet bármilyen értékes a tartalma, ha nincs jól megírva a címsor és az alcím, akkor senki nem fogja elolvasni.

 

Ha segítséget szeretnél kérni a blog írásban, vagy szeretnél saját weboldalt, fordulj hozzám bizalommal.

Megosztás

Ezeket olvastad már?
WordPress weboldal készítés árak

WordPress weboldal készítés árak

Ahány ház annyi szokás, ahogy mondani szokás és ez elól nem kivítélek WordPress weboldal készítés árak sem. Ha új neked a WordPress téma, akkor javaslom

Ki írja a blogot?

Szia, Olivér vagyok

Webes & Marketinges

Örülök, hogy itt vagy és az írásaimat olvasod. Az én szenvedélyem a weboldal készítés és imádom az e-mail marketinget, mert ezekben tudom kiélni a kreativitásom. Hatalmas tudást szedtem fel magamra az elmúlt években, szóval ha bármi kérdésed van, meginvitállak egy beszélgetésre, és tedd fel bátran!

Ingyenes

Letölthető ebook

E-mail adatbázis építésről

Mesterkurzus

Kérd a hozzáférésed!

7 részes videós oktatás

Építsd fel a saját értékesítési tölcséredet magabiztosan és kezdj el bevételt termelni vele.

Miről olvasnál?

Miről olvasnál még?

  • kategóriák
  • kategóriák
  • kategóriák

Ehhez majd létre kell hozni kategória aloldalakat h azokra mutassanak a linkek

Kövess be facebookon és instagramon

[instagram-feed feed=1]

WhatsApp

Jelenleg Brazíliában élek, ezért azt javaslom, hogy az alábbi számon keress WhatsAppon:

+55 31 98104 4364

Felejtsd el az folyamatos facebook hirdetéseket!

Ha nem marketing automatizálsz, akkor a facebook hirdetésektől teszed függővé magad.

Nézd meg mi az amit csinálnod kell a marketingben, hogy eredményes legyél 2023-ban.

Ha nem marketing automatizálsz, akkor a facebook hirdetésektől teszed függővé magad.

Nézd meg mi az amit csinálnod kell a marketingben, hogy eredményes legyél 2023-ban.