Barion Pixel

Nagy Olivér

WordPress honlap készítés kontra programozás: mi alapján válassz

WordPress honlap készítés kontra programozás mi alapján válassz

Ebben a cikkben a 2 titánt fogom összevetni, WordPress honlap készítés vagy programozott weboldal, mindkét oldalon objektíven felsorolom a pozitívumokat és a negatívumokat és végül a személyes véleményem is leírom.

Először is határoljuk körbe ezt a két témát.

A színfalak mögött

Minden weboldalt egyszer valaki leprogramozott. Amikor a számítógépedről, telefonodról vagy tabletedről megnyitsz egy weboldalt, lényegében egy kérést indítasz egy szerver felé valahol a világban, ami válaszul elküld neked egy HTML kódot, amit a böngésződ szépen vizuálisan megjelenít neked.

Az a motor ami feldolgozza a te kérésedet lehet egyedileg leprogramozott vagy valamilyen meglévő rendszerre épülő. Ez utóbbit gyűjtőnéven úgy hívják, hogy CMS (Content Management System) azaz tartalomkezelő rendszer, és a WordPress is ide tartozik.

 

WordPress előnyei

A WordPress az egyik legelterjedtebb webes motor az egész világon. 2021-es adatok szerint a weboldalak több, mint  40%-a WordPress alapon működik. Ennek köszönhetően temérdek cég és programozók hada fejleszt hozzá bővítményeket és kiegészítőket, hogy a lehető legtöbb igényt ki lehessen vele elégíteni.

Az egész motor és a legtöbb bővítmény teljesen ingyenes. Hála az elementornak, woocommerce-nek, sablonoknak és a kiegészítőknek, hihetetlen gyorsan fel lehet építeni egy weboldalt vagy webshopot.

Egy weboldal nem olcsó mulattság, de nyilván ez egy befektetés. Ha megbízol valakit, hogy készítse el neked, például engem, akkor garantált, hogy gyorsan szép végeredményt kapsz, és sokkal olcsóbban megúszod, mintha egy webfejlesztőt bíznál meg.

Ha szeretnél saját WordPress honlapot, vedd fel velem a kapcsolatot!

 

WordPress honlapkészítés hátrányai

Bármennyire is népszerű előfordulhat, hogy olyan spéci igényeid vannak, amikre nincs kész megoldás. Kódbázishoz, a WordPress motorhoz hozzá lehet nyúlni, és külön kis egységet le lehet programozni hozzá, de ez már drága kiegészítője lehet a weboldaladnak.

A népszerűség rizikó faktora, hogy több szem többet lát alapon, lehet gyengeponttot találni. Egyik rendszer sem tökéletes, a szemfülesek észrevehetik a rést a pajzson és ilyenkor veszélynek van kitéve a honlapod. Szerencsére folyamatosan jönnek ki frissítések, így az ilyen gyengepontokat könnyen lehet orvosolni.

 

Programozott weboldal előnyei

Ugyan évekig programozó voltam kisebb-nagyobb cégeknél, mégis nehezen találok nyomós érvet a programozott holnapok mellett. Minél testreszabottabb, minél egyedibb, minél különlegesebb igényeid vannak, annál nagyobb valószínűséggel fordulhat elő, hogy programozni kell.

Mielőtt felfogadsz egy programozót, érdemes utánajárni, hogy meg lehet-e oldani WordPress-szel. Jelentkezz konzultációra és segítek a döntésben.

 

Programozott honlapok hátrányai

Mivel sokkal alacsonyabb szintről kell kezdeni az építkezést, ezért a programozott holnapok és webshopok sokkal lassabban készülnek el. Az idővel együtt a költségeid is megtöbbszöröződhetnek, különösen ha ügynökséget vagy céget bízol meg, ahol több szereplő van.

 

Összefoglaló

Házas példával élve ha WordPress-t használsz, az olyan, mintha lenne egy kész alapod kész elemekkel, amiket csak össze kell rakni, míg programozás esetén még alapot kell ásni, azt kiönteni, aztán téglánként felépíteni a házat.

Ha eljutottál idáig érezheted, hogy én erősen WordPress párti vagyok a programozással szemben. Egy ilyen motorral együtt kész rendszereket használhatsz, amiket csak össze kell illeszteni, így gyorsabban és olcsóbban készíttetheted el saját weboldalad.

 

Ha szeretnél saját weboldalt akkor vedd fel velem a kapcsolatot!

Megosztás

Ezeket olvastad már?
Ezt olvasd el ha blog írásra adod a fejed

Ezt olvasd el ha blog írásra adod a fejed

Miért érdemes elkezdeni a blog írást? Mind ismerjük a direkt megkereséseket, hideg hívásokat. Ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módja az ügyfélszerzésnek. Fontos azonban, hogy egy

WordPress weboldal készítés árak

WordPress weboldal készítés árak

Ahány ház annyi szokás, ahogy mondani szokás és ez elól nem kivítélek WordPress weboldal készítés árak sem. Ha új neked a WordPress téma, akkor javaslom

Ki írja a blogot?

Szia, Olivér vagyok

Webes & Marketinges

Örülök, hogy itt vagy és az írásaimat olvasod. Az én szenvedélyem a weboldal készítés és imádom az e-mail marketinget, mert ezekben tudom kiélni a kreativitásom. Hatalmas tudást szedtem fel magamra az elmúlt években, szóval ha bármi kérdésed van, meginvitállak egy beszélgetésre, és tedd fel bátran!

Ingyenes

Letölthető ebook

E-mail adatbázis építésről

Mesterkurzus

Kérd a hozzáférésed!

7 részes videós oktatás

Építsd fel a saját értékesítési tölcséredet magabiztosan és kezdj el bevételt termelni vele.

Miről olvasnál?

Miről olvasnál még?

  • kategóriák
  • kategóriák
  • kategóriák

Ehhez majd létre kell hozni kategória aloldalakat h azokra mutassanak a linkek

Kövess be facebookon és instagramon

[instagram-feed feed=1]

WhatsApp

Jelenleg Brazíliában élek, ezért azt javaslom, hogy az alábbi számon keress WhatsAppon:

+55 31 98104 4364

Felejtsd el az folyamatos facebook hirdetéseket!

Ha nem marketing automatizálsz, akkor a facebook hirdetésektől teszed függővé magad.

Nézd meg mi az amit csinálnod kell a marketingben, hogy eredményes legyél 2023-ban.

Ha nem marketing automatizálsz, akkor a facebook hirdetésektől teszed függővé magad.

Nézd meg mi az amit csinálnod kell a marketingben, hogy eredményes legyél 2023-ban.